U bent hier: Home / Cartografie / BruGIS

BruGIS

BruGIS®, in het kort

Een Geografisch InformatieSysteem (GIS) verschaft ruimtelijke informatie en de ermee verband houdende alfanumerieke gegevens.

Deze cartografische site betreft het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

BruGIS® is een buitengewone, voortdurend geactualiseerde tool voor het beheer van de ruimtelijke ordening. Het biedt alle beschikbare en de meest recente stedenbouwkundige gegevens over het Brussels Gewest.

Met de hulp van een zoekmotor kun je je adres lokaliseren, een woning visualiseren op de luchtfoto van Brussel, de bestemming van de gebouwen in de buurt van je project vernemen, de ligging opzoeken van de BBP's, verkavelingen, de gebieden met archeologisch potentieel, de perimeters waarin bepaalde premies worden toegekend, beschermde landschappen ...

BruGIS® is bestemd voor wie beroepsmatig met ruimtelijke ordening bezig is, zoals stedenbouwkundigen, architecten, notarissen, maar het platform is ook een waardevolle bron van informatie voor gemeentebesturen en voor alle Brusselaars: wie er woont, verblijft, werkt, studeert ...

BruGIS®, een portaal en WebServices

BruGIS® omvat een portaal voor de visualisering van de gegevens enerzijds, en een server met cartografische gegevens anderzijds. Bij wat op BruGIS wordt getoond, vervult die server de kernrol. Hij publiceert onder meer de gegevens van urban.brussels in de vorm van WebServices die kunnen worden opgevraagd en gebruikt.

De technologische oplossing (Geoserver) die BruGIS® voor die server met cartografische gegevens toepast, biedt dus WebServices aan zoals een WMS en een GWC, volledig conform de OGC-standaarden. Die standaarden zijn de internationale norm geworden voor de publicatie van webcartografie.

Raadpleeg BruGIS

Document acties