U bent hier: Home / De spelregels / De strategische plannen / Het Kanaalplan / Voorgestelde studieperimeter

Voorgestelde studieperimeter

De voorgestelde perimeter van het masterplan ligt aan weerskanten van het kanaal en strekt zich van noord naar zuid uit tot aan de gewestgrenzen. Hij baseert zich op oude industrieterreinen in de Zennevallei en is het resultaat van verschillende perimeters op elkaar: de oude industriële Zennevallei, de perimeter van de zone van prioritair belang - bepaald in het kader van het EFRO-programma, de actieve perimeters van bepaalde wijkcontracten, de grote economische gebieden in het zuiden en in het noorden en de havengebieden.

De perimeter doorkruist zeven gemeenten: Anderlecht, Molenbeek, Brussel-Stad, Koekelberg, Schaarbeek, Sint-Gillis, Vorst - allen bestaande uit wijken met een duidelijke identiteit (historisch Molenbeek, Anderlecht, Kuregem, ...). Hij heeft een oppervlakte van 2 850 ha (14 km van noord naar zuid, 2 à 3 km breed) en vertegenwoordigt nagenoeg 20 % van de volledige bevolking van het gewest in 2008. De voornaamste stations, het Zuidstation, het Weststation en het Noordstation, liggen op de rand van de perimeter.

De opdrachtnemer dient ook rekening te houden met alle elementen die buiten de perimeter liggen, maar die er een invloed op kunnen hebben.

In bijlage vindt u de voorgestelde perimeter voor het masterplan. De opdrachtnemer kan wijzigingen voorstellen. Afhankelijk van de motivatie zal de opdrachtgever deze al dan niet toestaan.

Perimeter van het Masterplan van het kanaalgebied in het BHG - PDF

Document acties